Kush këput këtë lule në Turqi, dënohet me 9 mijë euro gjobë

Lulja e njohur dhe shumë e përhapur në Turqi, “Miss Akuss Lily”, është nga më të bukurat atje, dhe dënimi nëse e këpusni do të dënoheni me 9 mijë euro.

Autoritetet në Turqi kanë njoftuar se për çdo rrënjë që do dëmtohet apo këputet do të ndëshkohet.

Lloji i parë i bimës është zbuluar në vitin 1993 në qytetin Ordu të Truqisë. Ordu që ka një florë të pasur, është shtëpia e mbi 700 llojeve të bimëve të regjistruara, 130 prej të cilave janë endemike.
“Mis Akkuş Lily” shfaqet në këtë vend në qershor në rajonin malor të Akkuş dhe jeton vetëm 15-20 ditë duke tërhequr shumë turistë./